Lediga lägenheter i Örebro

Vi annonserar för närvarande lediga lägenheter i Örebro på vår hemsida under hyresledigt. Du kan även göra en intresseanmälan där. Alla våra hyreslägenheter håller hög kvalitet och ligger i eftertraktade prisklasser. Vi kontaktar den eller de som blir aktuella för en ledig lägenhet via telefon eller e-post för att ge mer information och boka eventuella visningar.

Utforska våra lediga lägenheter i Örebro

Vi har ett flertal attraktiva lägenheter tillgängliga i Örebro som är strategiskt placerade för att erbjuda en perfekt balans mellan stadsliv och natursköna områden. Våra bostäder ligger i närheten av kulturliv och kommunikationsmöjligheter, vilket gör det enkelt att utforska både staden och dess omgivningar.

Vi erbjuder både nyproducerade och äldre fastigheter som alla har sin egen unika charm. Våra moderna nyproduktioner är utrustade med högkvalitativa material och bekvämligheter medan våra äldre fastigheter har bevarat sin ursprungliga stil och karaktär. Oavsett vilken fastighet du väljer kan du förvänta dig hög standard och kvalitet. Vi har ett brett utbud av lediga lägenheter i Örebro för att passa dina behov och önskemål.

Lediga lägenheter i Örebro (Lägenhet på Köpmangatan i Örebro)
Lägenhet på Köpmangatan i Örebro

Lediga lägenheter i Örebro – Frågor och svar

Att söka efter en ledig lägenhet i Örebro kan vara en spännande men också utmanande process. Det är vanligt att ha många frågor och funderingar kring bostadsjakten, särskilt om man är ny på området eller aldrig tidigare har hyrt en bostad. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor som vi ofta får från personer som söker efter en lägenhet i Örebro. Vi hoppas att detta kommer att hjälpa dig att få svar på dina frågor och göra processen smidigare och mindre stressig.

 • Är det svårt att få en lägenhet i Örebro?

  Det kan vara svårt att få en lägenhet i Örebro, precis som i andra städer. Bostadsmarknaden är ofta konkurrensutsatt och det kan ta tid att hitta en lägenhet som passar ens önskemål och budget. Det kan vara lämpligt att vara uthållig och att vara beredd att titta på flera lägenheter innan man hittar den rätta. Det kan också vara bra att vara tidigt ute med att söka lägenhet och att ha bra referenser och betyg från tidigare hyresvärdar.

 • När får jag flytta in i min lägenhet?

  Innan du flyttar in har vi besiktigat lägenheten tillsammans med avflyttande hyresgäst. Du får tillträde till lägenheten klockan 12.00 den dag som hyresavtalet börjar gälla. Är det en lördag, söndag eller helgdag får du flytta in första vardagen därefter.

 • Får jag hyra ut min lediga lägenhet i andra hand?

  Ibland kan man ha behov av att hyra ut sin lägenhet i andra hand, till exempel för studier eller arbete på annan ort. Du måste dock ha vårt godkännande. I hyreslagen §39 står det: ”Hyresgästen får ej utan hyresvärdens samtycke i andra hand upplåta lägenheten.” Om så sker kan hyresrätten förverkas, vilket innebär att du kan förlora din hyresrätt.

  Kom ihåg att det är du som står på förstahandskontraktet som bär ansvaret för det som händer och sker i lägenheten samt att hyran betalas i tid.

  Ansökan för andrahandsuthyrning finns här.

 • Vad krävs för att få bli en hyresgäst?

  För att bli aktuell som hyresgäst hos oss krävs bl a att du är 18 år, ha ordnad ekonomi och vara skötsam. Läs mer i vår uthyrningspolicy här.

 • Hur får man en lägenhet utan kötid?

  Vi har inget kösystem till våra lägenheter och du kan således få en lägenhet utan kötid. Intresseanmälningarna till varje ledigt objekt sparas tills den aktuella lägenheten är uthyrd. Du behöver alltså göra en ny intresseanmälan för varje ledigt objekt.

 • Hur hittar jag privata hyresvärdar i Örebro?

  Behrn Fastigheter har varit din privata hyresvärd i Örebro sedan 1907. Som fastighetsägare i Örebro erbjuder vi över 220 000 kvm att bo och arbeta på.

 • Hur får man tag på en ledig lägenhet i Örebros innerstan?

  Våra lägenheter i Örebro är strategiskt belägna i attraktiva områden som erbjuder en perfekt kombination av stadsliv och natursköna områden. Du kommer att ha nära till både kulturlivet och kommunikationer, vilket gör det enkelt att utforska staden och dess omgivningar.

 • Hur får jag snabbast tag på en ledig lägenhet i Örebro?

  Det kan vara bra att vara tidigt ute med att söka lägenhet och att ha bra referenser och betyg från tidigare hyresvärdar. Vi har inget kösystem till våra lägenheter och du kan således få en lägenhet utan kötid.

 • Hur många lediga lägenheter finns det i Örebro?

  Behrn Fastigheter AB är sedan 1907 din lokala hyresvärd i Örebro. Vi erbjuder över 260 000 kvadratmeter att bo och arbeta på. Vårt gamla familjeföretag svarar för modern fastighetsvård mot bakgrund av tradition och kunnande hos tre generationer – där den fjärde redan finns i organisationen.

 • Att se och göra i Örebro

  Örebro har sedan 1800-talet varit en plats där viktiga och nya saker händer. Vår stad är centralt belägen i mellersta Sverige och har under de senaste 100 åren genomgått en stor transformation. Från att ha varit en småstad med handel, tillverkning, industri och jordbruk som huvudnäringar, har den nu blivit Sveriges sjunde största kommun med 158 000 invånare. I dag är vi huvudort i en region med avancerad tillverkning, servicenäringar, universitet och universitetssjukhus samt en mycket livlig detaljhandel.

  Välkommen att upptäcka Örebros utbud av kultur, sport och natur. Exempel på detta är Svenska Kammarorkestern, ÖSK Fotboll, Hjalmars revy, konst på hög nivå, svampen, Wadköping, Conventum, Örebro Universitet, Konserthuset, Naturens hus, Svansjön Tysslingen, Gustavsvik och Karlslund.

  Behrn Fastigheter

  Behrn Fastigheter är beläget på Rudbecksgatan 7 i Örebro. Vi hjälper dig att finna vad du söker, oavsett om det gäller lägenheter, lokaler, butikslokaler, kontorslokaler, studentlägenheter, garageplatser, parkeringsplatser, nyproduktion eller kontorshotell.