Studentlägenhet Örebro

Örebro är en unik studentstad som kombinerar stadspuls med närhet till naturen och ett stort universitet. Som ett av stadens ledande fastighetsbolag erbjuder Behrn Fastigheter ett brett utbud av högkvalitativa studentlägenheter i Örebro. Om du är intresserad av att hyra en studentlägenhet i Örebro kan du besöka hyresledigt för att se tillgängliga studentbostäder och göra en intresseanmälan. Vi kontaktar alla aktuella sökande och bokar eventuella visningar för att ge mer information om våra studentbostäder i Örebro.

Upptäck våra moderna studentlägenhet i Örebro

Behrn Fastigheter erbjuder studentlägenheter i Örebro med egna kök och badrum, och som ligger nära Örebro Universitet. På campus kan du hitta en smart 23 kvm etta med allt du behöver och med Novahuset som granne. Om du istället vill ha närhet till butiker och service kan du bo på Sörbyängsvägen.

Våra bostäder på Tärnvägen ligger i en lugn och grönskande miljö. För dem som vill ha mer än ett rum finns både 2- och 3-rumslägenheter med delat kök och badrum, vilket passar perfekt för studiekamrater eller par där minst en person studerar. Vi erbjuder också gott om parkeringsmöjligheter och närhet till busstrafik från alla våra studentbostäder.

Upplev studentstaden Örebro

Örebro har sedan 1800-talet varit en plats där viktiga och nya saker händer. Vår stad är centralt belägen i mellersta Sverige och har under de senaste 100 åren genomgått en stor transformation. Från att ha varit en småstad med handel, tillverkning, industri och jordbruk som huvudnäringar, har den nu blivit Sveriges sjunde största kommun med 158 000 invånare.

Studentlägenhet Örebro
Studentlägenhet i Örebro på Sörbyängsvägen

Örebro Universitet

Förverkliga dina drömmar genom att studera vid Örebro Universitet. Här finns det över 16 000 studenter, 85 olika program och en mängd kurser att välja mellan, oavsett om du vill bli jurist, lärare eller kriminolog. Men det handlar inte bara om studier – det äkta studentlivet finns här också. Du kan engagera dig i studentkåren, gå med i en förening eller träna på campusgymmet. Örebro Universitet ger dig allt du behöver för att bli den person du vill vara.

Studentnätverk

Vill du nätverka och skapa nya kontakter under din studietid? Det finns flera resurser tillgängliga för studenter på Örebro Universitet. För de som är intresserade av kreativa branscher finns möjligheten att ansluta till olika nätverk och föreningar, både på och utanför campus. För studenter som planerar att starta eget företag kan universitetets entreprenörscentrum erbjuda stöd och rådgivning. Dessutom kan du utforska Studentuppdrag för att hitta extrajobb inom ditt studieområde och utveckla dina färdigheter samtidigt som du tjänar lite extra pengar.

Studenternas guide till utelivet i Örebro

Utelivet i Örebro är verkligen något att uppleva för studenter som vill koppla av och ha roligt. Det finns gott om ställen att välja på, från livliga klubbar till mysiga cocktailbarer med personlig touch. Två klubbar som sticker ut är Villa Strömpis och Frimis Salonger, belägna mitt i stan, som bjuder på härlig musik och sköna vibes. För den som vill dansa hela natten lång är Satin och Ritz två klubbar som verkligen lever upp till förväntningarna. Slutligen finns det inget bättre än att njuta av sommarkvällar på Stortorget, stadens längsta torg fyllt av uteserveringar och möjligheter att mingla med vänner.

Matupplevelser att minnas i Örebro

Om du är sugen på att äta gott har du kommit rätt. Örebro har ett brett utbud av restauranger och kaféer som passar för alla smaker och plånböcker. För den som är ute efter en riktigt god burgare finns det flera alternativ att välja mellan, men studenternas favoriter är Mocca deli och Mojo.

För den som är sugen på asiatisk mat är Sobi och Natu sushi två heta tips. Här kan du avnjuta allt från sushi till thailändska rätter. Om du däremot är sugen på italienskt är Fratelli ett bra val med sin autentiska italienska mat. En annan pärla är Örebro Saluhall, en matmarknad där du kan köpa färskt bröd, charkuterier, ost och mycket mer. Perfekt för den som vill laga mat hemma eller bara njuta av smakprover på plats.

Ett blomstrande näringsliv i Örebro

I Örebro trivs näringslivet med en inspirerande blandning av etablerade företag och spännande startups. Detta återspeglas också i de kontorshotell i Örebro och coworking i Örebro som växt fram de senaste åren. Staden erbjuder en dynamisk affärsmiljö som präglas av mångfald och innovation. Här finns en rad olika branscher representerade, inklusive teknik, hälsa, tillverkning och kreativa industrier.

Vanliga frågor när du söker studentlägenhet i Örebro

Att söka efter en studentlägenheter i Örebro kan vara en spännande men också utmanande process. Det är vanligt att ha många frågor och funderingar kring bostadsjakten, särskilt om man är ny på området eller aldrig tidigare har hyrt en bostad. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor som vi ofta får från personer som söker efter en studentlägenheter i Örebro. Vi hoppas att detta kommer att hjälpa dig att få svar på dina frågor och göra processen smidigare och mindre stressig.

 • Är det svårt att få en studentlägenhet i Örebro?

  Det kan vara svårt att få en studentlägenhet i Örebro, precis som i andra städer. Bostadsmarknaden är ofta konkurrensutsatt och det kan ta tid att hitta en lägenhet som passar ens önskemål och budget. Det kan vara lämpligt att vara uthållig och att vara beredd att titta på flera studentlägenheter innan man hittar den rätta. Det kan också vara bra att vara tidigt ute med att söka studentlägenhet och att ha bra referenser och betyg från tidigare hyresvärdar.

 • När får jag flytta in i min studentlägenhet?

  Innan du flyttar in har vi besiktigat studentlägenheten tillsammans med avflyttande hyresgäst. Du får tillträde till studentlägenheten klockan 12.00 den dag som hyresavtalet börjar gälla. Är det en lördag, söndag eller helgdag får du flytta in första vardagen därefter.

 • Får jag hyra ut min studentlägenhet i andra hand?

  Ibland kan man ha behov av att hyra ut sin studentlägenhet i andra hand, till exempel för studier eller arbete på annan ort. Du måste dock ha vårt godkännande. I hyreslagen §39 står det: ”Hyresgästen får ej utan hyresvärdens samtycke i andra hand upplåta lägenheten.” Om så sker kan hyresrätten förverkas, vilket innebär att du kan förlora din hyresrätt.

  Kom ihåg att det är du som står på förstahandskontraktet som bär ansvaret för det som händer och sker i lägenheten samt att hyran betalas i tid.

  Ansökan för andrahandsuthyrning finns här.

 • Hur får man en studentlägenhet utan kötid?

  Vi har inget kösystem till våra studentlägenheter och du kan således få en studentlägenhet utan kötid. Intresseanmälningarna till varje ledigt objekt sparas tills den aktuella studentlägenheten är uthyrd. Du behöver alltså göra en ny intresseanmälan för varje ledigt objekt.

 • Hur hittar jag privata hyresvärdar i Örebro?

  Behrn Fastigheter har varit din privata hyresvärd i Örebro sedan 1907. Som fastighetsägare i Örebro erbjuder vi över 220 000 kvm att bo och arbeta på.

 • Hur får man tag på en ledig studentlägenhet i Örebro?

  Vi annonserar för närvarande lediga studentlägenheter i Örebro på vår hemsida under hyresledigt. Du kan även göra en intresseanmälan där. Alla våra studentbostäder håller en hög standard och de allra flesta är byggda under 2020-talet. Vi kontaktar den eller de som blir aktuella för en ledig studentlägenhet via telefon eller e-post för att ge mer information och boka eventuella visningar.

 • Hur får jag snabbast tag på en studentlägenhet i Örebro?

  Det kan vara bra att vara tidigt ute med att söka studentlägenhet och att ha bra referenser och betyg från tidigare hyresvärdar. Vi har inget kösystem till våra studentlägenhet och du kan således få en studentlägenhet utan kötid.

 • Hur många studentlägenheter finns det i Örebro?

  Behrn Fastigheter AB är sedan 1907 din lokala hyresvärd i Örebro. Vi erbjuder över 260 000 kvadratmeter att bo och arbeta på. Vårt gamla familjeföretag svarar för modern fastighetsvård mot bakgrund av tradition och kunnande hos tre generationer – där den fjärde redan finns i organisationen.