Studentlägenheter i Örebro

Vi annonserar för närvarande lediga studentlägenheter i Örebro på vår hemsida under hyresledigt. Du kan även göra en intresseanmälan där. Alla våra studentbostäder håller en hög standard och de allra flesta är byggda under 2020-talet. Vi kontaktar den eller de som blir aktuella för en ledig studentlägenhet via telefon eller e-post för att ge mer information och boka eventuella visningar.

Utforska våra studentlägenheter i Örebro

Gemensamt är att samtliga har eget kök och badrum samt ligger i närheten av Örebro Universitet. Direkt på campus kan du bo i en ytsmart etta på 23 kvadratmeter med allt du behöver men ändå ha Novahuset som närmsta granne. Eller så kan man bo på Sörbyängsvägen på en kort promenads avstånd, här har man istället nära till butiker och service.

Våra populära bostäder på Tärnvägen ligger i en grön skön miljö med lugn och ro.

För den som vill ha mer än ett rum finns både 2 och 3 rum och kök. Här passar det även bra att dela med en studiekamrat, med varsitt sovrum och delat kök och bad. Även par är naturligtvis välkomna, det räcker med att en av er studerar.

Till alla våra studentbostäder finns goda parkeringsmöjligheter och närhet till busstrafik.

Studentlägenheter i Örebro på Sörbyängsvägen
Studentlägenheter i Örebro på Sörbyängsvägen

Studentlägenheter i Örebro – Frågor och svar

Att söka efter en studentlägenheter i Örebro kan vara en spännande men också utmanande process. Det är vanligt att ha många frågor och funderingar kring bostadsjakten, särskilt om man är ny på området eller aldrig tidigare har hyrt en bostad. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor som vi ofta får från personer som söker efter en studentlägenheter i Örebro. Vi hoppas att detta kommer att hjälpa dig att få svar på dina frågor och göra processen smidigare och mindre stressig.

 • Är det svårt att få en studentlägenhet i Örebro?

  Det kan vara svårt att få en studentlägenhet i Örebro, precis som i andra städer. Bostadsmarknaden är ofta konkurrensutsatt och det kan ta tid att hitta en lägenhet som passar ens önskemål och budget. Det kan vara lämpligt att vara uthållig och att vara beredd att titta på flera studentlägenheter innan man hittar den rätta. Det kan också vara bra att vara tidigt ute med att söka studentlägenhet och att ha bra referenser och betyg från tidigare hyresvärdar.

 • När får jag flytta in i min studentlägenhet?

  Innan du flyttar in har vi besiktigat studentlägenheten tillsammans med avflyttande hyresgäst. Du får tillträde till studentlägenheten klockan 12.00 den dag som hyresavtalet börjar gälla. Är det en lördag, söndag eller helgdag får du flytta in första vardagen därefter.

 • Får jag hyra ut min studentlägenhet i andra hand?

  Ibland kan man ha behov av att hyra ut sin studentlägenhet i andra hand, till exempel för studier eller arbete på annan ort. Du måste dock ha vårt godkännande. I hyreslagen §39 står det: ”Hyresgästen får ej utan hyresvärdens samtycke i andra hand upplåta lägenheten.” Om så sker kan hyresrätten förverkas, vilket innebär att du kan förlora din hyresrätt.

  Kom ihåg att det är du som står på förstahandskontraktet som bär ansvaret för det som händer och sker i lägenheten samt att hyran betalas i tid.

  Ansökan för andrahandsuthyrning finns här.

 • Hur får man en studentlägenhet utan kötid?

  Vi har inget kösystem till våra studentlägenheter och du kan således få en studentlägenhet utan kötid. Intresseanmälningarna till varje ledigt objekt sparas tills den aktuella studentlägenheten är uthyrd. Du behöver alltså göra en ny intresseanmälan för varje ledigt objekt.

 • Hur hittar jag privata hyresvärdar i Örebro?

  Behrn Fastigheter har varit din privata hyresvärd i Örebro sedan 1907. Som fastighetsägare i Örebro erbjuder vi över 220 000 kvm att bo och arbeta på.

 • Hur får man tag på en ledig studentlägenhet i Örebro?

  Vi annonserar för närvarande lediga studentlägenheter i Örebro på vår hemsida under hyresledigt. Du kan även göra en intresseanmälan där. Alla våra studentbostäder håller en hög standard och de allra flesta är byggda under 2020-talet. Vi kontaktar den eller de som blir aktuella för en ledig studentlägenhet via telefon eller e-post för att ge mer information och boka eventuella visningar.

 • Hur får jag snabbast tag på en studentlägenhet i Örebro?

  Det kan vara bra att vara tidigt ute med att söka studentlägenhet och att ha bra referenser och betyg från tidigare hyresvärdar. Vi har inget kösystem till våra studentlägenhet och du kan således få en studentlägenhet utan kötid.

 • Hur många studentlägenheter finns det i Örebro?

  Behrn Fastigheter AB är sedan 1907 din lokala hyresvärd i Örebro. Vi erbjuder över 260 000 kvadratmeter att bo och arbeta på. Vårt gamla familjeföretag svarar för modern fastighetsvård mot bakgrund av tradition och kunnande hos tre generationer – där den fjärde redan finns i organisationen.

 • Att se och göra i Örebro som student

  Örebro har sedan 1800-talet varit en plats där viktiga och nya saker händer. Vår stad är centralt belägen i mellersta Sverige och har under de senaste 100 åren genomgått en stor transformation. Från att ha varit en småstad med handel, tillverkning, industri och jordbruk som huvudnäringar, har den nu blivit Sveriges sjunde största kommun med 158 000 invånare. I dag är vi huvudort i en region med avancerad tillverkning, servicenäringar, universitet och universitetssjukhus samt en mycket livlig detaljhandel, som inte minst vårt företag som hyresvärd och fastighetsägare spelar en aktiv roll för.

  Välkommen att upptäcka Örebros utbud av kultur, sport och natur. Exempel på detta är Svenska Kammarorkestern, ÖSK Fotboll, Hjalmars revy, konst på hög nivå, svampen, Wadköping, Conventum, Örebro Universitet, Konserthuset, Naturens hus, Svansjön Tysslingen, Gustavsvik och Karlslund.

  Behrn Fastigheter

  Behrn Fastigheter är beläget på Rudbecksgatan 7 i Örebro. Vi hjälper dig att finna vad du söker, oavsett om det gäller lägenheter, lokaler, butikslokaler, kontorslokaler, studentlägenheter, garageplatser, parkeringsplatser eller kontorshotell.