Lägenheter på Norr

Utforska staden Örebro som kombinerar stadspuls med naturens närhet. Som ett av stadens ledande fastighetsbolag erbjuder Behrn Fastigheter ett brett utbud av högkvalitativa lägenheter. Besök hyresledigt för information om våra lediga lägenheter i Örebro och för att göra en intresseanmälan. Vi kontaktar alla aktuella sökande och bokar eventuella visningar för att ge mer information om våra lägenheter i Örebro.

Upptäck våra lediga lägenheter på Norr i Örebro

Vi har ett antal attraktiva lägenheter tillgängliga i Örebro som är strategiskt placerade för att erbjuda en perfekt balans mellan stadsliv och natursköna områden. Våra bostäder ligger nära kulturliv och kommunikationsmöjligheter, vilket gör det enkelt att utforska både staden och dess omgivningar.

Vi erbjuder både nyproducerade och äldre fastigheter, vilka alla har sin egen unika charm. Våra moderna nyproduktioner är utrustade med högkvalitativa material och bekvämligheter, medan våra äldre fastigheter har bevarat sin ursprungliga stil och karaktär. Oavsett vilken fastighet du väljer kan du förvänta dig hög standard och kvalitet. Vi har ett brett utbud av lediga lägenheter i Örebro för att passa dina behov och önskemål.

Upplev staden Örebro

Örebro har sedan 1800-talet varit en plats där viktiga och nya saker händer. Vår stad är centralt belägen i mellersta Sverige och har under de senaste 100 åren genomgått en stor transformation. Från att ha varit en småstad med handel, tillverkning, industri och jordbruk som huvudnäringar, har den nu blivit Sveriges sjunde största kommun med 158 000 invånare.

Lägenheter på Norr
Lägenhet på Köpmangatan i Örebro

Matupplevelser i Örebro

I Örebro finns ett brett utbud av restauranger och kaféer som passar alla smaker och budgetar. För den som är sugen på asiatisk mat rekommenderas Sobi och Natu sushi. Här serveras allt från sushi till thailändska rätter. Om man däremot vill ha italiensk mat är Fratelli ett utmärkt val med sin autentiska italienska mat. En annan pärla är Örebro Saluhall, en matmarknad där man kan köpa färskt bröd, charkuterier, ost och mycket annat.

Utelivet i Örebro

Utelivet i Örebro är verkligen något att uppleva för den som vill koppla av och ha roligt. Det finns gott om ställen att välja på, från livliga klubbar till mysiga cocktailbarer med personlig touch. Två klubbar som sticker ut är Villa Strömpis och Frimis Salonger, belägna mitt i stan, som bjuder på härlig musik. Det finns heller inget bättre än att njuta av sommarkvällar på Stortorget, stadens längsta torg fyllt av uteserveringar och möjligheter att mingla med vänner.

Kultur, sport och natur i Örebro

Örebro är en stad med ett rikt utbud av kultur, sport och natur som lockar besökare från när och fjärran. Utöver de mer kända turistattraktionerna finns det många andra spännande platser att besöka i staden. För den kulturintresserade finns Svenska Kammarorkestern och Örebro Konsthall som båda erbjuder högkvalitativa musik- och konstupplevelser. För den som är sportintresserad är det ett måste att se ÖSK Fotboll spela på Behrn Arena. Hjalmars revy är också en institution i staden som bjuder på skratt och underhållning.

För den som är intresserad av historia och kulturarv finns det flera intressanta platser att besöka. Wadköping är en historisk stadsdel som ger en inblick i livet i Örebro under 1800-talet och Svampen är en av stadens mest ikoniska byggnader som är väl värd ett besök. Örebro Universitet har också en lång tradition av forskning och utbildning och är en spännande plats att besöka.

Conventum är Örebros största konferens- och evenemangscenter som också är värd för många stora evenemang under året. Konserthuset är en annan viktig kulturell institution som erbjuder en mängd olika musikupplevelser. För den som är naturintresserad finns det många spännande platser att besöka som Svansjön Tysslingen, en vacker sjö som är ett populärt resmål för fågelskådning, och Naturens hus där man kan lära sig om Örebros naturliga miljö.

Gustavsvik är en nöjespark som erbjuder en mängd olika attraktioner och aktiviteter för hela familjen, från vattenrutschbanor till spa- och wellness-upplevelser. Oavsett vad man är intresserad av finns det alltid något att upptäcka i Örebro.

Vanliga frågor om att hyra lägenhet på Norr i Örebro

Att söka efter en ledig lägenhet i Örebro kan vara en spännande men också utmanande process. Det är vanligt att ha många frågor och funderingar kring bostadsjakten, särskilt om man är ny på området eller aldrig tidigare har hyrt en bostad. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor som vi ofta får från personer som söker efter en lägenhet i Örebro. Vi hoppas att detta kommer att hjälpa dig att få svar på dina frågor och göra processen smidigare och mindre stressig.

 • Är det svårt att få en lägenhet i Örebro?

  Det kan vara svårt att få en lägenhet i Örebro, precis som i andra städer. Bostadsmarknaden är ofta konkurrensutsatt och det kan ta tid att hitta en lägenhet som passar ens önskemål och budget. Det kan vara lämpligt att vara uthållig och att vara beredd att titta på flera lägenheter innan man hittar den rätta. Det kan också vara bra att vara tidigt ute med att söka lägenhet och att ha bra referenser och betyg från tidigare hyresvärdar.

 • När får jag flytta in i min lägenhet?

  Innan du flyttar in har vi besiktigat lägenheten tillsammans med avflyttande hyresgäst. Du får tillträde till lägenheten klockan 12.00 den dag som hyresavtalet börjar gälla. Är det en lördag, söndag eller helgdag får du flytta in första vardagen därefter.

 • Får jag hyra ut min lediga lägenhet i andra hand?

  Ibland kan man ha behov av att hyra ut sin lägenhet i andra hand, till exempel för studier eller arbete på annan ort. Du måste dock ha vårt godkännande. I hyreslagen §39 står det: ”Hyresgästen får ej utan hyresvärdens samtycke i andra hand upplåta lägenheten.” Om så sker kan hyresrätten förverkas, vilket innebär att du kan förlora din hyresrätt.

  Kom ihåg att det är du som står på förstahandskontraktet som bär ansvaret för det som händer och sker i lägenheten samt att hyran betalas i tid.

  Ansökan för andrahandsuthyrning finns här.

 • Vad krävs för att få bli en hyresgäst?

  För att bli aktuell som hyresgäst hos oss krävs bl a att du är 18 år, ha ordnad ekonomi och vara skötsam. Läs mer i vår uthyrningspolicy här.

 • Hur får man en lägenhet utan kötid?

  Vi har inget kösystem till våra lägenheter och du kan således få en lägenhet utan kötid. Intresseanmälningarna till varje ledigt objekt sparas tills den aktuella lägenheten är uthyrd. Du behöver alltså göra en ny intresseanmälan för varje ledigt objekt.

 • Hur hittar jag privata hyresvärdar i Örebro?

  Behrn Fastigheter har varit din privata hyresvärd i Örebro sedan 1907. Som fastighetsägare i Örebro erbjuder vi över 220 000 kvm att bo och arbeta på.

 • Hur får man tag på en ledig lägenhet i Örebros innerstan?

  Våra lägenheter i Örebro är strategiskt belägna i attraktiva områden som erbjuder en perfekt kombination av stadsliv och natursköna områden. Du kommer att ha nära till både kulturlivet och kommunikationer, vilket gör det enkelt att utforska staden och dess omgivningar.

 • Hur får jag snabbast tag på en ledig lägenhet i Örebro?

  Det kan vara bra att vara tidigt ute med att söka lägenhet och att ha bra referenser och betyg från tidigare hyresvärdar. Vi har inget kösystem till våra lägenheter och du kan således få en lägenhet utan kötid.

 • Hur många lediga lägenheter finns det i Örebro?

  Behrn Fastigheter AB är sedan 1907 din lokala hyresvärd i Örebro. Vi erbjuder över 260 000 kvadratmeter att bo och arbeta på. Vårt gamla familjeföretag svarar för modern fastighetsvård mot bakgrund av tradition och kunnande hos tre generationer – där den fjärde redan finns i organisationen.