Nya studenter, se hit!

Har du sökt in till Örebro Universitet till hösten och söker studentbostad? Då är vi glada att du har hittat till Behrn Fastigheter.

Nedan hittar du svar på de vanligaste frågorna. Undrar du över något annat är du varmt välkommen att kontakta oss.

Jag får mitt antagningsbesked den 11 juli. Kan jag söka lägenhet innan det?

-Ja, alla hyresgäster i våra studentbostäder skickar in registreringsintyg (studieintyg) vid terminsstarterna (vår och höst). Vi ber alltså om nästa intyg i september.

Däremot gäller uppsägningstiden om 3 månader om du har signerat ett kontrakt. Vi rekommenderar dig därför att endast söka lägenhet innan antagningsbeskedet om du redan nu är säker på att du kommer att komma in på dina studier samt är säker på att du vill studera i Örebro.

Är du osäker på om du kommer in på dina studier, alternativt har en annan stad som förstahandsval rekommenderar vi att invänta antagningsbeskedet.

Finns min intresseanmälan kvar även om lägenheten jag sökt blir uthyrd?

-Nej, intresseanmälningarna följer varje enskild lägenhet. Du behöver därför fylla i fler intresseanmälningar om lägenheterna du sökt har blivit uthyrda.

Har Behrn kösystem?

-Nej. Du behöver inte ha stått i bostadskö för att få hyra en lägenhet via oss. Kraven vi ställer är att du är godkänd i en kreditupplysning samt uppfyller kraven i vår uthyrningspolicy.

Behöver jag studera 50hp/termin?

-Nej, vi har inget minimumkrav på antal högskolepoäng, eller studietakt för t.ex. utbildningar via yrkesutbildningar eller högskola. Du ska däremot kunna uppvisa något studieintyg vid varje terminsstart.

Får jag se lägenheten innan jag skriver kontrakt/flyttar in?

-Vi har inga fysiska visningar på våra studentlägenheter. Däremot finns det exempelbilder som vi skickar ut i samband med erbjudande om lägenheterna där materialval och en bra känsla utav lägenheten framgår.

Kan jag få något annat tillträde än det som står i annonsen?

-Om det finns olika alternativ att få tillträda lägenheten framgår det alltid i texten i annonsen. Står det inget är det datumet i annonsen som gäller. Du väljer sedan själv om du vill flytta in senare, men hyran betalas alltid från datumet som står i kontraktet. Du bör därför endast söka de lägenheter där tillträdesdatumet är aktuellt för dig.