Coworking vs. Kontorshotell: Vad är skillnaden?

Coworking och kontorshotell är två spännande alternativ för företagare och frilansare som söker efter en plats att dela arbetsutrymmen med andra. Men vad är egentligen skillnaden mellan de två koncepten?

Coworking vs. Kontorshotell: Vad är skillnaden?
Kontorshotellet Kvarnen på Slottsgatan 8-10

Coworking är en modern och trendig arbetsmiljö som främjar samarbete, kreativitet och social interaktion mellan personer som arbetar på platsen. Här erbjuds moderna, bekväma och inspirerande arbetsytor som är perfekta för små företag och frilansare som vill arbeta på en prisvärd plats och ha möjlighet att interagera med likasinnade.

Läs också: Välkommen till det nya kontorshotellet Kvarnen

Kontorshotell å andra sidan erbjuder privata kontorsutrymmen som kan hyras för både korta och långa perioder. Detta ger företag möjlighet att arbeta i en professionell miljö utan att behöva investera i en egen kontorslokal. Förutom privata kontorsutrymmen, finns det också gemensamma faciliteter såsom konferensrum och avslappnade gemensamma utrymmen som ökar produktiviteten och effektiviteten för företagen.

Så, i korthet handlar coworking om att främja samarbete och social interaktion mellan personer som arbetar på platsen, medan kontorshotell ger möjlighet till privata utrymmen och gemensamma faciliteter i en professionell miljö.

Läs också: Här finns våra 8 kontorshotell i Örebro

Det finns dock en ökande trend av att de två koncepten börjar att blanda in element från varandra. Coworking kan exempelvis erbjuda privata kontorsutrymmen och kontorshotell kan ha mer avslappnade gemensamma ytor.

Vi på Behrn använder ordet kontorshotell mest för att vi tycker att det är enklast att förstå, men faktum är att vi också erbjuder coworking med kreativa och sociala utbyten samt gemensamma aktiviteter.

Om du vill veta mer om skillnaderna mellan coworking och kontorshotell, eller vilket alternativ som bäst passar dina behov, rekommenderar vi att du kontaktar Hanna Malmgren (hanna.malmgren@behrn.se). Hon är villig att hjälpa dig att hitta det perfekta alternativet som passar dina arbetsbehov.